Değerli okurlar! Bu yazıda popüler psikolojide hemen herkesin karşısına çıkabilecek bazı yanlış bilinenlerin doğrularını yazmaya çalıştık. Ne yazık ki özellikle sosyal medyada hatta bazı ulusal basın-yayın organlarında bile bu yanlış bilgiler paylaşılmakta veya bahsi geçmektedir. Bu yazıya eklemek istediğiniz başka konular varsa bize eposta gönderebilir veya yorumlara ekleyebilirsiniz. İşte psikoloji ve psikologlara dair yanlış bilinen doğrular.

Psikolog İlaç Yazabilir mi?

Hayır. Dünyada bazı ülkelerde (A.B.D.’nin bazı eyaletlerinde) psikologların ciddi ve zorlu eğitimler sonunda kısıtlı bazı ilaçları önerme yetkisi bulunuyor. Ancak bu yetki sadece sınırlı bazı ilaçları kapsamaktadır.

Sigmund Freud Psikolog mu?

Hayır. Sigmund Freud yaygın olarak bilinenin aksine psikolog veya psikiyatrist değil, tıp doktoruydu (istemediği bir meslekti) ve uzmanlık alanı da nörofizyolojiydi. Hatta ilk makaleleri beyin anatomisi üzerinedir. Sigmund Freud hakkında az bilinen detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Fenomen Psikolog İyi Psikolog mudur?

Son zamanlarda sosyal medya hayatın tam ortasında yer almaya başladı ve insanların karar verme süreçlerine büyük oranda katkı sağlayabiliyor. Bazı psikologların sosyal medyada milyonlarca takipçisi var. Ancak diğer mesleklerde olduğu gibi psikologların da takipçi sayısı ile mesleğini iyi yapması arasında anlamlı ilişki bulan geçerli bir araştırma yok. Hatta bazı psikologların geçimlerini psikoterapi ile değil de YouTube geliri, kitap satış geliri, çeşitli seminerler ve Instagram reklamları ile sağladıklarını belirtmekte fayda var. Bu nedenle psikoterapi için bir uzmana başvurmadan önce sadece sosyal medya takipçilerini göz önünde bulundurmanız istenmeyen durumlara yol açabilir.

Orhan Dünya | Psikolog

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir