Epifiz Bezi Nedir?
Epifiz bezi omurgalıların beyninde bulunun bezelye tanesi kadar büyüklüğünde endokrin iç salgı bezidir. Asıl görevi melatonin, serotonin ve dimetiltriptamin (DMT) salgılar (salgılanması rüyaların görüldüğü evreye denk gelir ve etkilerinin arasında zaman algısında değişim vardır). Çam kozasına benzerliğinden dolayı bilim insanları buna İngilizcede çam kozası anlamına gelen ‘pineal gland’ adını takmışlardır.
Sırları
İki gözümüzün tam ortasından birazcık yukarısında bulunan çakramız ile aynı hizadadır. Yapılan tetkiklerle gözümüzün retinası ile yedinci çakraya bağlı olduğu bulunmuştur. “Yaşam Çiçeğinin Unutulmuş Sırrı” kitabının yazarı Drunvalo Melchizedek’in ifadesine göre antik çağda epifiz bezinin boyutunun pinpon topu büyüklüğünde olduğu varsayılmış, bu büyüklüğü ise bezin çok yoğun kullanılmasına bağlanmıştır. Melchizedek Epifiz bezinin şu anda kullanılmadığı için kurumuş bezelye tanesine döndüğünü söylemektedir. Bezin salgıladığı serotonin, melatonin ve DMT hormonlarının işlevlerinden dolayı bazı bilim insanlarınca “Bu bezi tam kapasite ile kullanmayı başaranların önsezileriyle her şeyi görebileceği, hatta astral seyahat yapabilecekleri” iddia edilmiştir. Hala daha Uzak Doğu’da, Tibet ve Hindistan gibi ülkelerde bu bezi çalıştırmak için çeşitli uyandırma metotları kullanılmaya devam edilmektedir.
Çalışma Şekli
Epifiz insanlarda, bitkilerde ve hayvanlarda bulunmaktadır. İnsanlarda doğumdan önce başlayıp 2 yaşına kadar oluşumunu tamamlar. Eğer epifiz iyi korunmazsa 12 yaşına gelindiğinde kireçlenebilir. Yetişkinlerdeki epifiz bezi uyku durumuna geçip pasifleşmiştir. Buna sebep olan durumlar ise diş macunlarında bulunan florür, hazır gıdalar, diş dolgularında kullanılan cıva ve şekerlerdir.
Epifiz bezini aktif hale getirmek için ilk önce şeker ve cıva gibi maddelerden uzak durmak gerekmektedir. Aynı zamanda trans meditasyon ve Uzak Doğu’da yapılan ayinler olduğu söylenmektedir. Deniz seviyesinde aktif olmadığı, yüksek rakımlı yerlerde ve daha çok uyku sırasında aktif olduğu söylenmektedir. Yani epifizin karanlıkta aktif olduğu söylenebilir. Melatonin, serotonin ve DMT gibi hormonların en yoğun salgılanma zamanı doğum anı, ölüm anı ve gece saat 03:00 sıralarıdır.
Bu bilgiler dışında epifiz aktif hale getirilmek istenirse, zifiri karanlık bir odada 40 gün boyunca kalınması, ışıkla hiçbir temasın olmaması gerektiği ve sadece çorba gibi sıvı besinler tüketilmesi gerektiği söylenmektedir.
Zeynep Nisa Varışlı | Psikolog
Kaynakça
- Özkan, Y. ((t.y)). Epifiz Bezi Mucizesi. Yaşar Özkan Blog: 30 Mart 2023 tarihinde http://www.yasarozkan.net/makaleler/epifiz-bezi-mucizesi/makale42.html adresinden alındı.
- Anonim yazı, (2023). Epifiz. Vikipedi Özgür Ansiklopedi: 30 Mart 2023 tarihinde https://tr.wikipedia.org/wiki/Epifiz adresinden alındı.
bu komulardaki açoklamalara teşekkürederim .. her zaman bir adım öne